Žádné produkty v košíku.

TERROIR

Vinařství je situované v obci Drnholec patřící do Mikulovské vinařské podoblasti. Naše hrozny se rodí jednak v obci Drnholec na viniční trati Výsluní, ale také ve vedlejších obcích, do kterých patří Horní a Dolní Věstonice, Dolní Dunajovice, Březí a Valtice.

Pro půdu v jižní části mikulovské podoblasti, kam spadá i obec Drnholec jsou typické spodní horizonty štěrku a písky, které jsou překrývány jílovitými sedimenty. Díky tomuto terroir, které odráží jedinečnost dané vinice, výjimečnost polohy, kráčící ruku v ruce s originálním původem vín, zde vznikají krásné Ryzlinky Vlašské, svěží Veltlínské zelené a také například oblíbená Pálava.

NAŠE ZAČÁTKY

Začátky naší cesty nebyly lehké, ale o to víc si vážíme změny k lepšímu, které se postupně pod naší rukou dějí. V roce 2018 byl zakoupen první vinohrad, ke kterému postupně přibyly další. V současné době obhospodařujeme kolem 3 ha vinic. Keře v našich vinicích mají různé stáří od 3 let do 45 let. Některé jsou v nejlepších letech své plodnosti, jiné na to nejlepší stále čekají. Jelikož jsme vinohrady získali od různých vinařů, kdy každý měl svůj styl, co do péče o keře, střihu či obhospodařování půdy,
dalo nám hodně práce a času vše sjednotit a dát vinohradům náš jednotný rukopis.

RESPEKT K PŘÍRODĚ

Naší myšlenkou bylo od prvopočátku navrátit vinici zpět její život. To vše s maximálním respektem a úctou k půdě, která tvoří základ pro barvu, vůni a chuť hroznů, ze kterých vzniká víno, které doručujeme na Váš stůl.

Aby keře révy vinné měly z čeho brát vše potřebné pro zrání zdravých hroznů, je nutné, aby půda byla zdravá a plná živin. Proto naše vinice doslova žijí. Najdete zde nejen pivoňky, které zdobí naše řádky. V meziřádí si svůj život žijí doprovodné rostliny, ať již se jedná o jetel, či kvetoucí bylinky. Ty zaměstnávají celou řadu drobných živočichů, např. včelky, motýli a jiné broučky.

PRÁCE VE VINICI

Další naší vizí je, že stroj nikdy nenahradí ruční práci lidí. Všechny práce na vinici probíhají zásadně ručně – od hnojení, kypření půdy, zimního řezu, přes zelené práce až po ruční sběr hroznů do malých přepravek.

Naše práce na víně tedy nezačíná ve sklepě, kde používáme nejmodernější technologie a postupy, ale začíná v lednu počátkem každého roku přímo ve vinici. Zde se totiž rodí hrozny, ze kterých vzniká naše víno.
blank
blank
#pijuslunce
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram